ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ:

Εισηγητής

  • στο 2ο και 3ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών του ΠΚΔΙ με θέματα: Αστική Παράδοση των Ιωαννίνων, Μουσικοχορευτική Παράδοση του Συρράκου Ιωαννίνων, Συγκαθιστός Χορός του Συρράκου Ιωαννίνων.

Υπεύθυνος διοργάνωσης Θεματικών Μουσικοχορευτικών Παραγωγών:

  • «Η Άνοιξη κι ο Έρωτας στην Ελλάδα», «Η Πασχαλιά στην Ελλάδα», «Χοροί ορεινών περιοχών της Ελλάδας», «Ο Κύκλος της Ζωής στην Παράδοση της Ελλάδας», «Ο Κύκλος του Χρόνου στην Παράδοση της Ελλάδας», «Αντρικοί, Γυναικείοι και Αντικριστοί χοροί της Ελλάδας», «Η Γονιμότητα στην Παράδοση της Ελλάδας»

Γενικός Συντονιστής των τεσσάρων Σεμιναρίων Παραδοσιακών Χορών όπου παρουσιάστηκαν και αναπτύχθηκαν οι περιοχές:

  • Βόρεια Θράκη, Αλμωπία, Κρήτη, Μικρά Ασία, Καππαδοκία, Κύπρος, Κυκλάδες, καθώς και οι περιοχές της Ηπείρου: Ζαγόρι, Σούλι, Παραμυθιά, Μέτσοβο, Βοβούσα, Κούρεντα, Ιωάννινα, Συρράκο, Κόνιτσα, Σαρακατσάνοι Ηπείρου, συγκαθιστοί χοροί βλαχοχωρίων Ηπείρου, ενώ έγινε και θεωρητική προσέγγιση των ρυθμών που απαντώνται στην Ήπειρο.

Υπεύθυνος διοργάνωσης Θεματικών Μουσικών Συναυλιών:

  • «Η Άνοιξη και ο Έρωτας σε Ήπειρο και Θράκη», « Η Ξενιτιά σε Ήπειρο, Κρήτη και Δωδεκάνησα» και «Η Ήπειρος συναντά την Μικρά Ασία στον Κύκλο της Ζωής».

Υπεύθυνος διοργάνωσης των Φεστιβάλ:

  • 1η μουσικοχορευτική συνάντησης παιδικών συγκροτημάτων Ιωαννίνων, 1η μουσικοχορευτική συνάντηση Κ.Α.Π.Η. Ιωαννίνων.
  • Υπεύθυνος διοργάνωσης Παράλληλων Εκδηλώσεων: 7 γιορτές τσίπουρου, 7 σύλλογοι για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων κ.α

Υπεύθυνος διδασκαλίας χορών, τραγουδιών και δρωμένων από τις παρακάτω περιοχές:

  • Ήπειρος (Ιωάννινα, Ζαγόρι, Πωγώνι, Β. Ήπειρος, Συρράκο, Καλαρρύτες, Σούλι, Κούρεντα, Βοβούσα, Μέτσοβο, Ξηροβούνι, Κόνιτσα κα ), Κρήτη (διάφορα χωριά και πόλεις της), Θεσσαλία (διάφορα χωριά και πόλεις της), Πόντος (διάφορες περιοχές), Μακεδονία (διάφορα χωριά και πόλεις), Ανατολική Ρωμυλία (διάφορα χωριά της), Θράκη (διάφορα χωριά της) , Αιγαίο (διάφορα νησιά, ιδίως των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου), Προποντίδα και Μικρά Ασία (διάφορες πόλεις και χωριά), Κύπρος κ.α καθώς και Λαϊκούς Χορούς . Το Συγκρότημα παρουσιάστηκε σε άνω των 200 παραστάσεων και παρουσιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Υπεύθυνος έκδοσης αφισών και προγραμμάτων των παραστάσεων και συναυλιών.

Χορευτής του Συγκροτήματος από το έτος ίδρυσης ως σήμερα με παρουσίες στην Ελλάδα και χώρες της Ευρώπης, Αμερικής, Αφρικής και Ασίας.

Οργάνωση και διδασκαλία του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΧΟΡΟΥ στο πρόγραμμα «ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ» με εκδηλώσεις για το παιδί .