Ο ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ

Ο Ηλίας Χ. Γκαρτζονίκας, ενεργοποιείται στο ευρύτερο πεδίο του Πολιτισμού, Τουρισμού, Αθλητισμού και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

Κινείται στον χώρο αυτό για περίπου 30 χρόνια με συγγραφικό έργο, ανακοινώσεις και παρουσιάσεις σε συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εκδόσεις cd, διοργανώσεις σεμιναρίων- ειδικών συναυλιών- φεστιβάλ και μουσικοχορευτικών παραγωγών συγκεκριμένης θεματολογίας, διδασκαλία παραδοσιακών χορών και συμμετοχή σε διεθνή φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και συνεργασίες με Μέσα Μαζικής επικοινωνίας, σε εθνικό και δορυφορικό δίκτυο (ΕΤ 1, ΝΕΤ, ΕΡΤ3, MEGA, ALPHA, 902, ΡΙΚ και SIGMA Κύπρου κ.α.).

Για πολλές από τις δράσεις του αυτές έχει βραβευτεί.

Είναι Απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Υπεύθυνος του Γραφείου Τουρισμού Δήμου Ιωαννιτών και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Συγκροτήματος Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών. Παράλληλα είναι εκ των υπευθύνων και παρουσιαστής των εκπομπών: «Εν Χορώ www.enxoro.gr (Λαϊκός Πολιτισμός- Πολιτισμός) » από το 2000 και "Ορίζοντας www.orizontas.org (Περιβάλλον- Φύση) " από το 2009, που μεταδίδονται στην Ελλάδα και δορυφορικά από το "Ηπειρος TV1"

*Αναλυτικά στο "Βιογραφικό"