Κριτικές- Επιστολές- Email *

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ- ΑΡΘΡΑ- Email ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΕΝ ΧΟΡΩ»

*Τα ονόματα των φίλων που έστειλαν email στην εκπομπή δεν αναγράφονται ολόκληρα, παρά μόνο τα αρχικά τους. Ολόκληρο το ονοματεπώνυμο είναι στη διάθεση της εκπομπής

 

Κάρολος Παπούλιας, Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ιανουάριος 2009

Ευχαριστώ για τις ευχές σας. Σας εύχομαι Καλή Χρονιά.

Ιδιόχειρη απάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στην αποστολή 20 εκπομπών της τηλεοπτικής παραγωγής «Εν Χορώ» ως δώρο για την Πρωτοχρονιά του 2008

 

Αχιλλέας Παναγιώτου (Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού στο Σλαβικό Πανεπιστήμιο του Μπακού- Αζερμπαϊτζάν)

Αξιότιμε κύριε Γκαρτζονίκα,

Ως εκπαιδευτικός στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού στο Σλαβικό Πανεπιστήμιο του Μπακού, θέλω να σας εκφράσω εκ μέρους τόσο του προσωπικού του Κέντρου όσο και των φοιτητών, τις πιο θερμές ευχαριστίες για την ευγενική σας χειρονομία να μας αποστείλετε το πολύτιμο ψηφιακό υλικό με τον τίτλο Εν Χορώ, για τις διδακτικές ανάγκες του Κέντρου μας.

Αναμφίβολα, η ενέργειά σας αυτή συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάδειξη και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και ιδιαίτερα του πολιτισμού της Ηπείρου, από την οποία προέρχομαι και εγώ και είμαι περήφανος γι' αυτό.

Οφείλω να σας πω ότι οι φοιτητές και οι διδάσκοντες που παρακολούθησαν τα δρώμενα έμειναν κατενθουσιασμένοι και εκτίμησαν τη σοβαρή και ουσιαστική δουλειά που γίνεται στο χώρο σας και από σας προσωπικά. Τονίζεται ότι οι φοιτητές που παρακολουθούν τα μαθήματα δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα.

Με τη βεβαιότητα ότι η πολύτιμη προσφορά σας στον πολιτισμό θα συνεχιστεί, εκφράζουμε και πάλι τις ευχαριστίες μας σε σας και τους συνεργάτες σας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Αχιλλέας Παναγιώτου

Εκπαιδευτικός

 

Εν Χορώ: Από την εκπομπή «Οδοιπορικό σε Τζουμερκοχώρια»

Μιχαήλ Χάρος

Συγγραφέας- τ Γυμνασιάρχης Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων

Είναι θεάρεστη η προσφορά που κάνετε με το δημοτικό τραγούδι κ. Γκαρτζονίκα.

Είναι εθνικό έργο. Είναι εθνική προσφορά αυτή.

Και σας συγχαίρω για όλη προσπάθειά σας.

Είναι σημαντικότατο να βρίσκονται νέοι άνθρωποι στην ηλικία σας και να ασχολούνται με το δημοτικό τραγούδι με τέτοιο πάθος, με τέτοια θέληση και με τέτοια αγνότητα για να το διατηρήσουν και να το παραδώσουν στους νεότερους.

Είναι κάτι πολύ συγκινητικό.

Γι’ αυτό είστε άξιοι επαίνων

 

Εν Χορώ: Από την εκπομπή «Βλάχοι».

Μιχάλης Τρίτος- Κοσμήτορας Θεολογικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ιούλιος 2010.

Επιτρέψτε μου κ. Γκαρτζονίκα να σας συγχαρώ για την ωραία εκπομπή που έχετε, για τους αγώνες που κάνετε για τον Πολιτισμό γενικότερα.

Είστε ένας άξιος άνθρωπος, που σας παρακολουθώ και σας χαίρομαι ειλικρινά.

Είναι μια ειλικρινής τοποθέτηση για σένα και για τον αδερφό σου το Δημήτρη, για όσα προσφέρετε στον Πολιτισμό και την Παράδοση του τόπου.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΟΙΤΥΛΟΥ

Ταχ.Δ/νση:Αρεόπολη Τ.Κ. 23062, Τηλ.2733052258

ΑΡΕΟΠΟΛΗ:21/11/2008 ΑΡ.ΠΡΩΤ.

Προς: Τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος ΤΥ1

Ο Δήμος Οιτύλου θα ήθελε να σας ευχαριστήσει και να σας συγχαρεί για την ανιδιοτελή σας προσφορά στο να αναδείξετε τα όμορφα τοπία, την ιστορία της περιοχής μας καθώς και το οδοιπορικό της ομάδας απόδοσης τιμών του Δήμου Οιτύλου στους εθελοντικώς πεσόντες Μανιάτες για την ελευθερία της πατρίδος μας ανά την Ελλάδα, μέσω της τηλεοπτικής σας εκπομπής « εν χορώ». Την εκπομπή αυτή παρουσιάσαμε και εμείς στο πρόγραμμα των πολιτιστικών μας εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2008». Ιδιαιτέρως, ευχαριστούμε θερμά το συνεργάτη σας κο Ηλία Γκαρτζονικα για τον ξεχωριστό τρόπο με τον οποίο παρουσίασε τον τόπο μας.

Μετά τιμής

Ο Αντιδήμαρχος

Νικόλαος Μαυροειδόγγονας

 

Εφημερίδα «Το Ζαγόρι μας», Ιούνιος- Ιούλιος 2010

Γρηγόρης Καψάλης (καταξιωμένος Ηπειρώτης παραδοσιακός οργανοπαίχτης).

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Θέλω να εκφράσω από την εφημερίδα μας ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Ηλία Γκαρτζονίκα, που στις 21 και 28 Μαΐου 2010 αφιέρωσε την αναγνωρισμένη απ' όλους τους Γιαννιώτες εκπομπή του «Εν χορώ» στην ιστορία και το έργο 60 χρόνων που έχω αφιερώσει στη μουσική και συγχρόνως πολλά για το χωριό μου και θύμησες για γάμους, πανηγύρια και γλέντια με παλιούς Ζαγορίσιους και μουσικούς.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ερευνητή, στο λάτρη της παράδοσης και του χορού, που 10 χρόνια τώρα παρουσιάζει και αναδεικνύει το μεγαλείο του Ηπειρώτικου πολιτισμού.

Γρηγόρης Καψάλης

 

Εν Χορώ: από την εκπομπή «Γρηγόρης Καψάλης: Από τον Ελαφότοπο Ζαγορίου στην Ιστορία της ελληνικής μουσικής παράδοσης»

Στέφανος Ντόβας (δημοσιογράφος Ελληνικής Ραδιοφωνίας)

«…. Βλέπουμε σήμερα την περιοχή του Ζαγοριού μουσικά να έχει μια τεράστια γκάμα από μουσική, ρυθμούς, σκοπούς και τραγούδια.

Είναι φανταστικό αυτό που συμβαίνει και είναι άξιο για όλους τους ερευνητές (τους μουσικούς ερευνητές) που έχουν στραφεί ήδη προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά θέλω να πιστεύω ότι και εσείς με την σημαντική δουλειά που έχετε κάνει ως τώρα, ως συνάδελφος στα Μέσα Ενημέρωσης, για να παρουσιάσετε τέτοια θέματα και την γενικότερη δουλειά που έχετε παρουσιάσει στον τομέα της Ηπειρωτικής Μουσικής Παράδοσης, φαντάζομαι ότι έχετε αντιληφθεί το μέγεθος του Γρηγόρη Καψάλη στην περιοχή του Ζαγορίου, στην περιοχή των Ιωαννίνων και στην Ήπειρο ολόκληρη αλλά και γενικότερα στη χώρα μας

 

Εν Χορώ: Από την εκπομπή «Αλέκος Κιτσάκης: Το αηδόνι της Ηπείρου» και «Αλέκος Κιτσάκης: Η ζωή μου».

Αλέκος Κιτσάκης (Καταξιωμένος και πολυβραβευμένος Ηπειρώτης ερμηνευτής παραδοσιακών τραγουδιών)

Θέλω να σε συγχαρώ ολόψυχα, για το μεγάλο έργο το οποίο επιτελείς στα Γιάννενα.

Είσαι ένα σπουδαίο παιδί βγαλμένος μέσα από το χωρίο του Κρυστάλλη, το Συρράκο.

Κάνεις αυτή τη δουλειά και σε παραδέχομαι, να σ’ έχει ο Θεός καλά, γιατί εγώ ξέρω τι δουλειά είναι αυτή που κάνεις.

Επιτελείς μέγα εθνικό έργο. …..

Θέλω να ευχαριστήσω το Γιώργο τον Γεωργούλα, που έδωσε ολη την ψυχή του για να μας ανεχτεί… και τον αδερφό σου το Δημήτρη τον Γκαρτζονίκα.

Να ‘στε καλά παιδιά

Όποτε με χρειαστείς χαίρομαι να τραγουδάω για σένα.

Γιατί με κέρδισες με ένα καφέ που ήπιαμε εσύ κι ο Δημήτρης.

Η λεβεντιά του κόσμου είναι το δημοτικό τραγούδι.

 

Νίκος Σουρέλης: Μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Φίλοι της Γκρέτσια Σαλεντίνα» Ιωάννινα 15.12.2008

Επιστολή για την εκπομπή «Οδοιπορικό στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας»

Κύριον Ηλίαν Γκαρτζονίκαν

Θέμα: Τηλεοπτική Εκπομπή «Εν Χορώ», TV1

Αγαπητέ Κύριε Γκαρτζονίκα.

Με την παρούσα δεχθείτε παρακαλώ τα συγχαρητήριά μου για την αρτιότητα των τηλεοπτικών εκπομπών «Εν Χορώ» που επιμελείσθε εσείς και οι εκλεκτοί συνεργάτες σας.

Επιθυμώ ιδιαίτερα να σας συγχαρώ για το πρόσφατα προβληθέν οδοιπορικό στην Γκρέτσια Σαλεντίνα, το οποίο αναφέρεται στην ιστορική αποστολή του θεάτρου μας, το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου 2008, στην πόλη LECCE και στον ελληνόφωνο Δήμο της Στερνατία……….

Στο οδοιπορικό που προβάλλατε εμφανίζονται ομιλούντες, την διάλεκτο «Grico», ηλικιωμένες κυρίες και κύριοι της Χώρας (Στερνατία), για τη ζωή στους αγρούς, για τα ήθη, τα έθιμα, τα τραγούδια τους, το Λαογραφικό τους Μουσείο και είναι συγκινητικό το τραγούδι που παίρνει ο Κοσμάς Μαστρολιά «Ένα μου Ροντινέντα», για το χελιδόνι που πετάει από την Ελλάδα πάνω από το Ιόνιο και την Αδριατική και φθάνει κουρασμένο στην Χώρα του Ότραντο, σηματοδοτώντας τις προαιώνιες γέφυρες και αξίες της Ηπείρου και του Σαλέντο.

Σαν απλό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Φίλοι της Γκρέτσια Σαλεντίνα» δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα από μέλη και φίλους για την εξαίρετη συνθετική σας εργασία, το barocco leccese, την ταραντέλα πίτσικα, τον «χορό των σπαθιών» (delle spade), αποσπάσματα από τον Pasolini, για τον ταραντισμό.

Γενικά μια εναργέστατη εικόνα της ελληνόφωνης γλωσσικής νησίδας του Σαλέντο…….

Με την ευχή η εκπομπή σας να ξαναπερπατήσει στην Πούλια της Νότιας Ιταλίας, στην Σαλεντινή Ελλάδα και οι μέρες επερχομένων Χριστουγέννων να χαρίζουν σε εσάς και τους συνεργάτες σας προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Με εκτίμηση

Νικόλαος Σουρέλης

 

Επιστολή Αδελφότητας Δροσοπηγιωτών Δήμου Μαστοροχωρίων με αφορμή την εκπομπή που αφορούσε στη Δροσοπηγή.

Θεσ/νικη 07 Ιουνίου 2007

ΠΡΟΣ: κ. ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑ ΗΛΙΑ

Παραγωγό και Παρουσιαστή της τηλεοπτικής εκπομπής «ΕΝ ΧΟΡΩ» του σταθμού «Ήπειρος TV1».

Αγαπητέ Ηλία,

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας αισθάνεται βαθιά και ειλικρινά την ανάγκη και την υποχρέωση να σε ευχαριστήσει θερμά, τόσο εσένα προσωπικά όσο και τους συνεργάτες σου( κ. Γκαρτζονίκα Δημήτρη, κ. Παπάζογλου Θόδωρο και κ. Γεωργούλα Γιώργο), έστω και με τα λίγα αυτά λόγια, για την πρωτοβουλία σας και την καθοριστική συμβολή σας στην πραγμάτωση και την πολύ μεγάλη επιτυχία του τηλεοπτικού γυρίσματος που έγινε στις 19 Μαΐου 2007,με θέμα τα αξιοθέατα, την ιστορία και γενικότερα την κουλτούρα του χωριού μας.

Πράγματι η πληρότητα της γνώσης σου για την ιστορία του χωριού μας , ο μεστός λόγος σου και το άψογο μοντάζ, πάντρεψαν άριστα το χθες με το σήμερα και σημάδεψαν την ποιοτική διαφορά αυτού του ντοκιμαντέρ.

Η προβολή του σκόρπισε συγκίνηση και ενθουσιασμό στους συγχωριανούς μας.

θαυμασμό και επαινετικά σχόλια για την πληρότητα του γυρίσματος εξέφρασαν πολλοί συντοπίτες μας που επικοινώνησαν μαζί μας, αλλά και απλοί τηλεθεατές.

Η συμβολή σου στην προβολή του χωριού μας υπήρξε για μας σημαντική και πρωτόγνωρη.

Η όλη αυτή προσπάθεια θεωρούμε ότι έδωσε ένα πολύ μεγάλο μήνυμα σε όλους.

Συλλογική δουλειά και εντατικοποίηση της προσπάθειας, όλων, για τη συλλογή του όποιου αρχειακού και ιστορικού υλικού υπάρχει στον τόπο μας, επιμονή στον αγώνα για την διάσωση της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσης της περιοχής μας.

Από την μεριά μας θέλουμε να ελπίζουμε ότι παρά τις όποιες, ενδεχόμενα, παραλείψεις ή οργανωτικές αδυναμίες μας και οι δικές σου αναμνήσεις θα είναι ευχάριστες. Θα χαρούμε πολύ να σε φιλοξενήσουμε σύντομα στο όμορφο χωριό μας, στο ξακουστό Μαστοροχώρι της περιοχής, το Κάντσικο.

Σε παρακαλούμε διαβίβασε τις ευχαριστίες μας και σε όλους τους συνεργάτες σου.

Και πάλι σε ευχαριστούμε.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Κοτολούλης, Ο Γεν. Γραμματέας Παύλος Κοτσίνας.

 

Εφημερίδα Νέοι Αγώνες, 13/6/2007

Δημόσια ευχαριστήρια από την Αδελφότητα Δροσοπηγιωτών του Δήμου Μαστοροχωρίων

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας Δροσοπηγιωτών αισθάνεται βαθιά και ειλικρινά την ανάγκη και την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια τον Τηλεοπτικό Σταθμό «Ήπειρος Τν1», τον παραγωγό και παρουσιαστή της τηλεοπτικής εκπομπής «ΕΝ ΧΟΡΩ» κ. Γκαρτζονίκα Ηλία, τον συνεργάτη του κ. Γκαρτζονίκα Δημήτρη, τον Παπάζογλου Θόδωρο (κάμερα) και τον Γεωργούλα Γιώργο (μοντάζ), για την πρωτοβουλία τους και την όλη προσπάθεια τους, να προβάλλουν το χωριό μας, τη Δροσοπηγή (Κάντσικο) του Δήμου Μαστοροχωρίων, τα αξιοθέατα του, την ιστορία του και γενικότερα την κουλτούρα του τόπου μας.

Πράγματι η πληρότητα της γνώσης της ιστορίας του χωριού μας, του παραγωγού και παρουσιαστή κ. Γκαρτζονίκα Ηλία, ο μεστός λόγος του και το άψογο μοντάζ, πάντρεψαν άριστα το χθες με ίο σήμερα και σημάδεψαν την μεγάλη επιτυχία και την ποιοτική διαφορά αυτού του ντοκιμαντέρ.

Η όλη αυτή προσπάθεια θεωρούμε οτι έδωσε ένα πολύ μεγάλο μήνυμα σε όλους.

Συλλογική δουλειά και εντατικοποίηση της προσπάθειας για τη συλλογή του όποιου αρχειακού και ιστορικού υλικού υπάρχει στον τόπο μας, επιμονή στον αγώνα για την ανάδειξη και διάσωση της πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της περιοχής μας, για την αναγέννηση των χωριών μας.

 

Περιοδικό «Καντσιώτικα»

Μια συλλογική προσπάθεια με άριστο αποτέλεσμα

Στις 19 Μαΐου 2007, ημέρα Σάββατο, μετά από πρωτοβουλία του Δ.Σ της Αδελφότητας, συνεργείο της τηλεόρασης «ΗΠΕΙΡΟΣ TV1» των Ιωαννίνων, με επικεφαλής τον δημοσιογράφο κ. Γκαρτζονίκα Ηλία, πραγματοποίησε τηλεοπτικό γύρισμα για το χωριό μας.

Συγκεκριμένα έγινε αναφορά στα μνημεία του χωριού μας (γεφύρι, εκκλησίες, Δημοτικό Σχολείο κ.ά), στην ιστορία τους, υπήρξαν αφηγήσεις των μαστόρων μας, για τη ζωή και την δράση τους, έγινε παρουσίαση των τραγουδιών μας από χορωδία γυναικών, χόρεψαν μικροί και μεγάλοι στους γνώριμους ρυθμούς, για μας, του κλαρίνου με την τοπική παραδοσιακή μουσική ορχήστρα του Κώστα Χαλκιά, έγινε αναφορά σε παλιές ασχολίες του χωριού μας κ.λ.π.

Για την πραγματοποίηση και την επιτυχία του παραπάνω γυρίσματος υπήρξε συμμετοχή και βοήθεια πολλών συγχωριανών μας. Μία συλλογική προσπάθεια που έφερε, όπως ειπώθηκε, και το άριστο αποτέλεσμα. Είναι ένα δίδαγμα που πρέπει να έχει και συνέχεια.

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε την Παρασκευή 1η Ιουνίου το βράδι και σε επανάληψη το Σάββατο και την Κυριακή στις 2 & 3 Ιουνίου καθώς και την Παρασκευή 8 Ιουνίου στην εκπομπή «Εν Χορώ» που επιμελείται και παρουσιάζει ο φίλος μας δημοσιογράφος Γκαρτζονίκας Ηλίας. Οι κριτικές άριστες για την πληρότητα του και την ζωντάνια του. Ήταν μια ευκαιρία για προβολή του χωριού μας, για την ανάδειξη της πλούσιας παράδοσης μας.

Γιώργος Κοτολούλης Πρόεδρος Δ.Σ.

 

Ευχαριστίες

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας ευχαριστεί θερμά τους:

…..Επίσης το Δ.Σ. ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους τους συντελεστές για την συμμετοχή τους και την συμβολή τους στην πραγμάτωση και την επιτυχία του τηλεοπτικού γυρίσματος για το χωριό μας από το τηλεοπτικό κανάλι «ΗΠΕΙΡΟΣ TV1» Ιωαννίνων:

α) Τον Δημοσιογράφο Γκαρτζονίκα Ηλία, τους συνεργάτες του, κ. Γκαρτζονίκα Δημήτρη, κ. Παπάζογλου Θόδωρο (κάμερα) και κ. Γεωργούλα Γιώργο (μοντάζ), καθώς και το τηλεοπτικό κανάλι «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤV1», για την καταπληκτική δουλειά, για το ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκαν για το χωριό μας, για την ιστορία του, για τα μνημεία του, για τη ζωή των κάτοικων στο πέρασμα του χρόνου. Η προσπάθεια του και το αξιέπαινο αποτέλεσμα που παρουσίασαν αποτελεί τιμή όχι μόνο για το χωριό μας αλλά για όλα τα Μαστοροχώρια.

β) Τους συγχωριανούς μας Ζηκούλη Σταύρο και Ζώτο Μιχάλη για το αρχειακό υλικό (νίαθο) που παραχώρησαν στην Αδελφότητα και αξιοποιήθηκε στο τηλεοπτικό γύρισμα που έγινε για το χωριό μας. Το υλικό αυτό σημάδεψε με την προβολή του την ποιοτική διαφορά αυτού του ντοκιμαντέρ και ζωντάνεψε μνήμες και πρόσωπα αγαπητά σε όλους τους Καντσιώτες. Οι παραπάνω συγχωριανοί μας, μέλη της Αδελφότητας, είναι το παράδειγμα για όλους μας, για όσους συγχωριανούς έχουν οποιοδήποτε αρχειακό υλικό, (φωτογραφίες, παλιά έγγραφα, τραγούδια, video κλπ), να το εμπιστευθούν στην Αδελφότητα, για την καταγραφή, τεκμηρίωση, ψηφιοποίηση και αξιοποίησή του. ….

Εύγε σε όλους

Το ΔΣ της Αδελφότητας

 

Θωμάς Αθανασίου Μουκούλης

Επίτιμος Πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

Αγαπητέ κ. Γκαρτζονίκα

Πρώτον θέλω να σας συγχαρώ για την όλη προσπάθεια, που καταβάλλετε για την ανάδειξη και διατήρηση της πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς των χωριών μας, και δεύτερον να σας ευχαριστήσω για την ανάληψη της πρωτοβουλίας και του κόπου σας για την προβολή και του χωριού μας, της Δροσοπηγής.

Μόλις χθες επέστρεψα στην Αθήνα και σας στέλνω τις φωτογραφίας που σας υποσχέθηκα, δηλαδή τα ταβάνια από το -πάλαι ποτέ- «αρχοντικό» του Νίκου Κουτρουμπίνα και τη φωτογραφία της αναμνηστικής πλάκας, που υπάρχει στο δεύτερο όροφο του κεντρικού κτηρίου του Ασκληπιείου Βούλας, της Δωρεάς της ευεργέτιδας Αλεξάνδρας Μακρή.

Η άλλη φωτογραφία είναι ενός νιόπαντρου ζευγαριού από τη Δροσοπηγή με τη χαρακτηριστική στολή που χρονολογείται από το 1898.

Σας ευχαριστώ και πάλι

Με πολλή εκτίμηση

Θωμάς Αθανασίου Μουκούλης

Επίτιμος Πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

 

Εφημερίδα «ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ», Ηπειρωτών Θεσσαλονίκης, Καλοκαίρι 2005

Σχόλιο και αφιέρωμα για «Εν Χορώ»

Συνεχιστές της παράδοσης

Με ιδιαίτερη χαρά, ικανοποίηση και συγκίνηση παρακολουθούμε τη δραστηριότητα των μελών της Νεολαίας της «Ηπειρωτικής Εστίας» Θεσσαλονίκης και αισθανόμαστε υπερήφανοι όταν Ηπειρωτόπουλα υπηρετούν τη μάνα Ήπειρο και δραστηριοποιούνται κυρίως στον χώρο της παράδοσης και του πολιτισμού, συμβάλλοντας με τις ιδέες και τη δουλειά τους στη διάσωση, διατήρηση και διάδοση της ηπειρωτικής μουσικοχορευτικής παράδοσης.

Σας παρουσιάζουμε τις προσπάθειες του Ηλία Γκαρτζονίκα, της Ελευθερίας και Αθανασίας Χαλίκια με την ευχή να γίνουν παραδείγματα προς μίμηση και τα νέα παιδιά να δώσουν ζωή και προοπτική ανάπτυξης στην ιδιαίτερη πατρίδα.

(ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ)

Εν Χορώ: Μια τηλεοπτική εκπομπή για την Ήπειρο, την Παράδοση και τον Πολιτισμό

Την 5η χρονιά της έκλεισε η τηλεοπτική εκπομπή «Εν Χορώ» που μεταδίδεται από το 2000 από τον σταθμό «Ήπειρος TV1» σε επιμέλεια και παρουσίαση του κ. Ηλία Γκαρτζονίκα.

Πρόκειται για εκπομπή που σκοπό της έχει την προσέγγιση πτυχών του Λαϊκού Πολιτισμού των Ηπειρωτών ειδικότερα, αλλά και των Ελλήνων γενικότερα….

 

Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ζαγορισιων Ιωαννίνων 2009. Πεπραγμένα, 2 Απριλίου 2009.

….Μετάδοση από τον τηλεοπτικό σταθμό TV1, της καταξιωμένης πλέον στο Γιαννιώτικο κοινό εκπομπής «Εν Χορώ», αφιερωμένη στην ηχογράφηση του νέου CD του Συνδέσμου «Μακάμικα & Ασίκικα τραγούδια της Ηπείρου».

Ο παρουσιαστής και ερευνητής του Ηπειρώτικου πολιτισμού κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας και ο εικονολήπτης κ. Γιώργος Γεωργούλας παρακολούθησαν και κατέγραψαν στιγμιότυπα και συνεντεύξεις στις 3 και 4 Ιουλίου 2008.

 

Εν Χορώ: από την εκπομπή «Από την Παράδοση του Μετσόβου Ιωαννίνων»

Γιώργος Μέτσιος (Μετσοβίτης καθηγητής Φυσικής Αγωγής και χοροδιδάσκαλος)

…. Έχεις υποχρέωση και συ να συνεχίσεις την εκπομπή σου. Πραγματικά γίνεται μια δουλειά.

Η Ήπειρος είναι το κομμάτι της Ελλάδας που έχει την πλούσια Παράδοση και τόσα χρόνια δεν υπήρχε μια ανάλογη εκπομπή….

Πραγματικά αυτός ο τόπος των Ιωαννίνων και της Ηπείρου δεν είχε κάτι ανάλογο, να μαζεύει υλικό ούτως ώστε να μείνει, τουλάχιστο να μείνει, αν δεν μπορέσουμε ζωντανά να το δείχνουμε.

 

Εν Χορώ: Από την εκπομπή «Η Ήπειρος συναντά την Κρήτη»

Θερμά συγχαρητήρια Ηλία στο κανάλι, δυναμικό μα και γλυκό πολιτισμού ντελάλη

Θερμά συγχαρητήρια Ηλία στο κανάλι, γιατί τις παραδόσεις μας στην Ήπειρο προβάλει.

Κωστής Καλλέργης (Δικηγόρος και μανταρημαδώρος από την Κρήτη)

 

Εφημερίδα Πρωινός Λόγος, 8-9/1/2005

Το κλαρίνο - πρεσβευτής!..

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς προβλήθηκε από την λαογραφική εκπομπή «Εν χορώ» του τοπικού καναλιού «TV1 ΗΠΕΙΡΟΣ» ένα εξαιρετικό, κυριολεκτικά, αφιέρωμα στον έξοχο κλαρινίστα Πέτρο Λούκα - Χαλκιά. Ο άφθαστος καλλιτέχνης μίλησε απλά, ζεστά και χωρίς επιδειξιομανία για την ζωή και την επαγγελματική διαδρομή του και ερμήνευσε, με τον μοναδικό τρόπο που μόνο αυτός γνωρίζει, γνωστά Ηπειρωτικά τραγούδια. Τον χαρήκαμε και τον απολαύσαμε...

 

Γιώργος Βιτώρος (Δήμαρχος Δήμου στην Κρήτη και δημοσιογράφος Κρήτης)

Στην εκδήλωση για τα «γενέθλια» του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, στη «Φορτέτσα» Ρεθύμνου.

Να πω μόνο για τον Ηλία ότι κάνει εκπομπές στην τηλεόραση εκεί την τοπική, μια εκπομπή που κρατάει τα σκήπτρα εδώ και περίπου 10 χρόνια ….

 

Εφημερίδα «7 μέρες», Στον κόσμο των MEDIA, 4/1/2007

…Μάταια περίμενα ένα ρεπορτάζ, κάτι τις παραπάνω και σ αυτές τις γιορτές και αν εξαιρέσει κανείς την εκπομπή της σταθερής αξίας που λέγεται Ηλίας Γκαρτζονίκας, τίποτε το αξιοσημείωτο και τα δύο τετραήμερα των διακοπών.

«Στεγνά» δελτία ειδήσεων και αυτά σε περιορισμένο βαθμό από τους εναπομείναντες εργαζόμενους στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια, μιας και οι περισσότεροι βρίσκονται σε διακοπές και φυσικά ξεχάσαμε τις στιγμές που και η τοπική τηλεόραση έδινε το δικό της στίγμα τις χρονιάρες ημέρες.

 

Εφημερίδα «Ανεξάρτητος», News Media, 20/4/2006

Μία μοναδική εκπομπή ετοιμάζει για αύριο Παρασκευή ο Ηλίας Γκαρτζονίκας στο ΤV 1.

Στο «Εν Χορώ» θα δούμε μία σπάνια κοινή εμφάνιση από τον Γρηγόρη Καψάλη και τον Πετρολούκα Χαλκιά.

Οι δύο από τους κορυφαίους Ηπειρώτες παραδοσιακούς κλαρινίστες, σε ένα πρόγραμμα δυόμισι περίπου ωρών, παίζουν αλλά και ερμηνεύουν τραγούδια από διαφορές περιοχές της Ηπείρου.

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εμφάνισης τους είναι οι στιγμές που παίζουν παράλληλα, αλλά και όταν ο Γρηγόρης Καψάλης ερμηνεύει τραγούδια με τα μουσικά συνοδεία του Πετρολούκα Χαλκιά.

Την μουσική συντροφιά πλαισιώνει ο τραγουδιστής Αντώνης Κυρίτσης καθώς και οι Κώστας Καραπάνος (βιολί), Τάσος Ντάφλος (ντέφι), Φώτης Παπαζήκος (λαούτο) και Θανάσης Μαρκόπουλος (λαούτο).

Η εκπομπή θα μεταδοθεί το Μεγάλο Σάββατο στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα (μετά την Ανάσταση), καδώς και την Δευτέρα του Πάσχα στις 2.30 το μεσημέρι.

 

Εφημερίδα «Ανεξάρτητος», News Media, 5/4/2007

Για το τέλος σήμερα να σημειώσουμε πως η γνωστή εκπομπή του Ηλία Γκαρτζονίκα στο TV1 «Εν χορώ», συνέχισε την πορεία της στο χώρο του Λαϊκού Πολιτισμού, μία εκπομπή που παρουσιάζεται εδώ και εφτά χρόνια

Η δομή, η θεματολογία και ο τρόπος παρουσίασής της αποτέλεσαν ένα από τα θέματα της Ευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης που διοργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού σχεδιασμού με θέμα: «Προστασία και Αξιοποίηση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς από τους οργανισμούς αυτοδιοίκησης στην ευρωπαϊκή Ένωση, από 30 Μαρτίου ως 1 Απριλίου 2007 και ήταν αφιερωμένη στην Ήπειρο.

Ήταν η τρίτη φορά που η εκπομπή απετέλεσε μέρος τυης θεματολογίας συνεδρίων…

 

Εφημερίδα «Ανεξάρτητος», News Media, 16/11/2007

Συνεχίζει τις πολύ καλές εκπομπές ο Ηλίας Γκαρτζονίκας, με τον «Εν Χορώ», στο TV1. Αυτή την Παρασκευή ταξιδεύει στα Πράμαντα…

 

ΣΑ

κ. Γκαρτζονίκα, καλημέρα σας.

Διάβασα στο περιοδικό Ήπειρος- Άπειρος Χώρα,, ΤΧ.73, ένα άρθρο για τη δουλειά σας . Δυστυχώς εδώ στην Αθήνα , εκατοντάδες χιλιάδες Ηπειρώτες, δεν έχουμε ένα

Τηλεοπτικό Σταθμό να αναμεταδίδει τουλάχιστον κάποια προγράμματα από Ηπειρώτικους Σταθμούς . Ειδήσεις , Ιστορία , Λαογραφία του τόπου μας .

Παρ’ ότι σταθμοί αναμεταδίδουν προγράμματα από Κρήτη , Μακεδονία , Θεσσαλία , Θράκη κ.τ.λ, για την ‘Ήπειρό μας δεν συμβαίνει το ίδιο . Θα πρέπει να γίνει μια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση .

Γεννήθηκα στην Ελιά Πρεβέζης και σε συνομιλίες μου με άλλους Ηπειρώτες συμφωνούμε ότι μας λείπουν οι σταθμοί της Ηπείρου .

Σας στέλνω , σαν πνευματικό αντίδωρο , δύο βιβλία μου και ένα διπλό CD .

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς: ΣΑ

 

Εφημερίδα «Ανεξάρτητος τύπος της Ηπείρου», 19/1/2005

Στήλη: News Media και όχι μόνο»

… Μιας και μιλαμε για TV1, να μην το ξεχάσουμε.

Η εκπομπή «Εν Χορώ», του αγαπητού Ηλία Γκαρτζονίκα, είναι από τις καλές της τοπικής τηλεόρασης.

Κρίμα που η στήλη δεν έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί πιο συχνά

 

Εφημερίδα «Ανεξάρτητος τυπος της Ηπείρου», 4/4/2006

Στήλη: News Media και όχι μόνο»

Όλο και περισσότερα θετικά σχόλια ακούμε για δύο εκπομπές της τοπικής τηλεόρασης. Ο λόγος για τις "Τάσεις Φυγής" των Αλέξανδρου Παπαδόπουλου και Αποστόλη Τζελέττα και για το Εν χορώ" του Ηλία Γκαρτζονίκα.

Η πρώτη εκπομπή μεταδίδεται από το ΙTV και η δεύτερη από το TV1.

Το... κακό είναι πως και οι δύο εκπομπές μεταδίδονται κάδε Παρασκευή, την ίδια ώρα και έτσι οι τηλεθεατές, πρέπει να επιλέξουν μία από τις δύο.

Όμως πραγματικά, πρόκειται για δύο από τις πιο αξιόλογες εκπομπές στην τοπική τηλεόραση, που φαίνεται πως χρειάζονται πολύ δουλειά για να «βγούν στον αέρα».

Ας ελπίσουμε πως οι Αλέκος Παπαδόπουλος και Αποστόλης Τζελέττας θα καταφέρουν να συνεχίσουν την εκπομπή και για δεύτερη χρονιά, κάτι που είναι σχεδόν βέβαιο πως θα κάνει ο Ηλίας Γκαρτζονίκας, που για έξι συνεχόμενα χρόνια, καταφέρνει να έχει την πολύ πετυχημένη εκπομπή «Εν χορώ».

Άλλωστε τέτοιου είδους τηλεοπτικές «δουλειές» σπάνια συναντά κανείς στα Γιάννινα.

 

Εφημερίδα «Ηπειρωτικός Αγών», Φιλήμονα Καραμήτσου «Τσιμπίδα»

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ για δύο ωραίες εκπομπές σε τοπικά κανάλια αν και δεν είμαι κι ο καλύτερος θεατής (τις βλέπω συνήθως αργά και σε επανάληψη, αλλά τι να κάνω... δεν προλαβαίνω): Οι Τάσεις Φυγής στο ΙΤV είναι αξιολογότατες και επαγγελματικές. Καλό θα ήταν να στηριχθούν τα δύο νέα παιδιά που τη φτιάχνουν (ο Αποστόλης Τζελέτας και ο Αλέκος Παπαδόπουλος, αν δεν λανθάνω που είναι και καλοί δημοσιογράφοι) και να συνεχιστούν με περισσότερα μέσα και πιο διευρυμένη θεματολογία- πολύ ωραίο και το τραγούδι της έναρξης.

Η εκπομπή Εν χορώ στο ΤV1 μου κάνει εντύπωση για την επιμονή της στην αναζήτηση ανθρώπων και ήχων από την τοπική μουσική παράδοση. Ο Ηλίας Γκαρτζονίκας που τη φτιάχνει είναι βέβαια γνωστός για τη σοβαρή δουλειά του, κυρίως στο χορευτικό του Δήμου, όμως δείχνει ότι μπορεί να κάνει και καλή τηλεοπτική δουλειά. Με κίνδυνο να μου έχει ξεφύγει και κάποιο άλλο παράδειγμα, νομίζω ότι πρόκειται για δύο εκπομπές που δείχνουν το δρόμο στους υπεύθυνους των τοπικών καναλιών.

 

Εφημερίδα «Ανεξάρτητος τυπος της Ηπείρου», 4/4/2006

Στήλη: News Media και όχι μόνο»

…Διαβάσαμε στην ίδια εβδομαδιαία εφημερίδα πως ο συνάδελφος, Φ. Καραμήτσος του Ηπειρωτικού Αγώνα, έγραψε καλά λόγια για δύο εκπομπές της τοπικής τηλεόρασης. Για τις Τάσεις Φυγής ITV των Αλέξανδρου Παπαδόπουλου και Αποστόλη Τζελέττα και για το «Εν χορώ» TV1 του Ηλία Γκαρτζονίκα.

Σωστή κριτική για δύο από πολύ καλές εκπομπές της τηλεόρασης.

 

Εφημερίδα «Αντίλαλοι του Συρράκου»

«Συρρακιώτικα νέα, σχόλια, αδιακρισίες»

Αξίζει να σχολιάσουμε ξανά την εκπομπή που προβλήθηκε από τη σειρά «Έν χορώ» της Τν1 Ήπειρος του πατριώτη μας Ηλία Γκαρτζονίκα που θέμα της ήταν το Συρράκο. Το κανάλι την πρόβαλε συνολικά οκτώ φορές (4 φορές το κάθε επεισόδιο). Συνολική διάρκεια των δύο επεισοδίων 3,5 ώρες! Τις εντυπώσεις που αποκόμισαν οι τηλεθεατές -Συρρακιώτες και μη- δεν τις αναφέρουμε, απλώς το αφήνουμε να τις υποθέσετε εσείς.

Πόσα κέρδισε ο δημιουργός της εκπομπής «Εν χορώ» από την συγκεκριμένη διετή εργασία; Οι πληροφορίες λένε ότι «μπήκε μέσα» κάποιο σεβαστό ποσό. Φυσικά και το γνώριζε. Όμως η ηθική ικανοποίηση συγκρίνεται σε σχέση με τα ανταλλάγματα;

Η στήλη για δεύτερη φορά συγχαίρει τον πατριώτη μας.

 

Site Αρχείου Ελληνικού Χορού.

«Εν Χορώ»

«Εν Χορώ» είναι ο τίτλος μιας καταξιωμένης στην συνείδηση των τηλεθεατών εκπομπής, που παρουσιάζεται για ένατη συνεχόμενη χρονιά στο Νομό Ιωαννίνων, από τον σταθμό «Ήπειρος TV1».Υπεύθυνος παραγωγής και παρουσιαστής της είναι ο κ. Ηλίας Χ. Γκαρτζονίκας, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και 1ος Αντιπρόεδρος του «Αρχείου Ελληνικού Χορού»……

 

Site Βλάχοι.net -Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2008 10:19 πμ

Σχεδιασμός-Διαχείριση: Νάνης Απόστολος, Βασιλείου Κων/νος, Μπακάλη Χριστίνα

Κύριε Γκαρτζονίκα καλημέρα σας

ονομάζομαι Νάνης Απόστολος και κατάγομαι από το Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων

Θερμά συγχαρητήρια για την εκπομπή σας και για το έργο που κάνετε για

την διαφύλαξη του πολιτισμού και της παράδοσης μας.

Έχω προσθέσει την σελίδα σας στους συνδέσμους της ιστοσελίδας μας

Αν έχετε υλικό σε ηλεκτρονική μορφή (άρθρα σας, εισηγήσεις, ηχητικά

αποσπάσματα, video) που θα θέλατε να προβάλουμε μέσα από την

ιστοσελίδα μας παρακαλούμε να μας τα αποστείλετε. Θα είναι χαρά μας να

προβάλλουμε και να φιλοξενήσουμε το έργο σας.

Με εκτίμηση

Νάνης Απόστολος

 

ΦΖ

Δεν μπορώ να μην εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια και συνάμα ευχαριστήρια για την τιτάνια προσπάθειά σου που πάντα στέφεται με επιτυχία χάρις στην άσβεστη φλόγα που σε κατευθύνει και σου δίνει τη δύναμη να πετύχεις στο έργο σου για την ανάδειξη της δημοτικής μας παράδοσης.

Ένα έργο που εκτός του οτι έπρεπε να αναδειχθεί από κάποιο κρατικό φορέα και δεν έγινε τόσα χρόνια, αν μη τι άλλο έπρεπε να χρηματοδοτηθεί να το κάνουν άνθρωποι σαν εσένα!

Αντί αυτού, το κρατικό μας κανάλι που όλοι πληρώνουμε κάθε δίμηνο (άλλο ανέκδοτο αυτό) ξοδεύει αλόγιστα και αγόγγυστα το υστέρημα (όπως κατάντησε) του Ελληνικού λαού για να διοργανώνει και συμμετέχει σε φιέστες τύπου Eurovision που τίποτα απολύτως (εκτός τις πωλήσεις δίσκων και τις διαφημίσεις) δεν προσφέρει στη μουσική κληρονομιά του τόπου μας.

Έχω δει όλες τις εκπομπές σου και τις επαναλήψεις τους, αλλά έχασα αυτή που δεν ήθελα να χάσω: Το πρώτο μέρος με το Γρηγόρη Καψάλη (14/5/10) γιατί έλειπα στην Αθήνα. Θα σε παρακαλέσω αυτές τις εκπομπές να τις επαναλάβει ο σταθμός σας πολλές φορές ώστε να μην τις χάσει κανένας, είναι πολύτιμοι λίθοι για όσους αγαπούν την παράδοση και τους λαϊκούς οργανοπαίχτες μας

Με τιμή: ΦΖ

 

Α. Τ

Γεια σας

Συγχαρητήρια για την πολύ όμορφη εκπομπή σας.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια σελίδα στο διαδίκτυο από την οποία μπορώ να παρακολουθήσω ή να κατεβάσω κάποιες από τις εκπομπές σας, ή αν υπάρχουν συγκεντρωμένες σε κάποιο DVD και αν ναι που πωλείται.

Ευχαριστώ και καλή συνέχεια

 

ΑΦ

Η εκπομπή ήταν εξαιρετική, το λέω και το πιστεύω πραγματικά χωρις υπερβολές.

Έμαθα ένα σωρό πράγματα. Δεν ήξερα τι ήταν οι αμπατζήδες, που είναι και πως

είναι αυτή η γειτονιά …Π.χ. δεν θυμάμαι ποιοι ήταν οι συρμακέσηδες (ποιο επάγγελμα ήταν αυτό;). Νομίζω βοήθησε και αυτός ο κύριος, μου φάνηκε καλός και μετρημένος συνομιλητής.

Και φυσικά η συλλογή του με τις στολές ήταν απίθανη!.

Εντυπωσιάστηκα, πολύ όμορφες στολές!

Όμως αυτό που πιστεύω οτι την κάνει ξεχωριστή αυτή την εκπομπή

είναι ότι είχε μια πληρότητα. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να σου το εξηγήσω γιατί

σου έδινε αυτή την αίσθηση της πληρότητας. Σε ταξίδευε σε άλλες εποχές

δημιουργώντας εικόνες οπότε το ζούσες, τα φορέματα, το εργαστήριο, τα

καραβάνια, τα γιάννενα σε άλλες εποχές ....

Α

 

ΑΔ

Κύριε Γκαρτζονίκα

Γεια σας, το όνομά μου είναι ΑΔ, 26 ετών κ είμαι από τα Ιωάννινα. Βλέπω την εκπομπή σας κ μπορώ να πω ότι τη βρίσκω εξαιρετική. Θα ήθελα να μάθω τι χρειάζεται για να ασχοληθεί κάποιος επαγγελματικά πάντα με αυτό το χώρο. Είμαι πτυχιούχος Δημοσίου ΙΕΚ στην ειδικότητα Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα - Multimedia κ πτυχίο πάνω στις βασικές δεξιότητες IT SKILLS.Επίσης, πτυχίο LOWER κ προκαταρκτικό PROFICIENCY του Michigan κ Cambridge.Ζηλεύω πολύ αυτό που κάνετε.. Παρακαλώ απαντήστε μου. Ευχαριστώ πολύ..

 

ΣΑ

Αγαπητέ κ. Γκαρτζονίκα,

Καταρχήν θα ήθελα να σας συγχαρώ για την εκπομπή που προβλήθηκε σήμερα

από τον ΉπειροTV με τίτλο "Οι Καππαδόκες της Νεοκαισάρειας".

Μια και κατάγομαι από την Καππαδοκία και ενδιαφέρομαι να προμηθευτώ ένα

αντίγραφο της εκπομπής σε DVD, σας παρακαλώ ενημερώστε με αν αυτό είναι

εφικτό.

Με εκτίμηση,

ΣΑ, Λέκτορας .....

 

ΓΓ

Αγαπητέ πατριώτη Ηλία σε χαιρετώ. Ονομάζομαι ΓΓ και κατάγομαι από το χωριό Πουρνιά της Κόνιτσας. Είδα της δραστηριότητές σου και την αγάπη σου για την ηπειρώτικη παράδοση και επειδή είμαι και εγώ λάτρης και συλέκτης ηπειρώτικων ακουσμάτων ,αλλά και γιατί πιστεύω ότι για να διατηρηθεί η παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας μας, της μάνας μας της Ηπείρου, θα πρέπει να συμβάλουμε ο καθένας με το τρόπο του,για αυτό θέλω να σου προτείνω (αν δεν έχεις αντίρηση) να ανταλάξουμε κάποια cd (πες μου τι θέλεις και σε ποιά διεύθυνση να σου τα στείλω) και στείλε μου (.....,Λάρισα) ότι και εσύ μπορείς (αν διαθέτεις από τη περιοχή της Κόνιτσας, δηλ. Πανουσάκο ή τους χαλκιάδες από τη Βούρμιανη ή Νίκο Αλεξίου ή Νίκο Φιλιππίδη). Να ξέρεις ότι δεν είμαι τυχαίος και θα μείνεις ευχαριστημένος από αυτή τη συνεργασία (γράψε μου αν θέλεις το τηλέφωνό σου το κινητό, για να σε βρώ το καλοκαίρι στα Γιάννενα, να τα πούμε). Το δικό μου είναι 69.....Σε ευχαριστώ που διάβασες το μήνυμά μου.

ΓΛ.

Κύριε Γκαρτζονικα καλησπέρα. Καταρχάς. Θα ήθελα να σε συγχαρώ που μέσα από την εκπομπή σου κρατάς πάντα ζωντανή την παράδοση του τόπου μας και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους που γνωρίζουν ελάχιστα για τον πολιτισμό μας. Θα ήθελα αν γίνεται να μου πεις που μπορώ να βρω το τραγούδι που παίζει σε κάθε εκπομπή σου. Είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει. Ευχαριστώ.

 

ΤΑ

Κύριε Γκαρτζονίκα

Σας χαιρετώ και σας εύχομαι ευτυχισμένο το νέο έτος και είθε να σας χαρίσει ότι επιθυμείτε.

Είμαι εδώ και χρόνια μόνιμος κάτοικος Αθηνών αλλά προσπαθώ να βρίσκομαι όσο το δυνατόν πιο συχνά μπορώ στην ιδιαίτερη πατρίδα μου , τα Γιάννενα.

Κατά καιρούς έχω παρακολουθήσει αρκετές εκπομπές σας όταν βρίσκομαι στη πατρίδα αλλά αφορμή για αυτό το email ήταν η εκπομπή σας "Χριστούγεννά στα Γιάννενα" η οποία κατά τη γνώμη μου ήταν μια ωδή στο δημοτικό τραγούδι.

Όλο αυτό το αντάμωμα και το "πάντρεμα" των μεγαλύτερων μουσικών της παράδοσής μας ήταν πραγματικά μαγικό.

Με αφορμή αυτή την εκπομπή θα ήθελα να σας ρωτήσω πως μπορώ να αποκτήσω κάποιές από τις εκπομπές σας ώστε να μπορώ να τις παρακολουθώ ανά πάσα ώρα και στιγμή εδώ στην Αθήνα.

Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια και εύχομαι να συνεχίσετε να προβάλετε το δημοτικό τραγούδι όπως κάνετε εδώ και τόσα χρόνια με τον δικό σας μοναδικό τρόπο.

Φιλικά

ΤΑ

 

ΤΚ

Καλή σας ημέρα και χρόνια πολλά!.

Κύριε Ηλία καλημέρα. είμαι ένας από τους τυχερούς τηλεθεατές που είδαν την εκπομπή (σε επανάληψη, αλλά δεν έχει καμία σημασία) που ήταν αφιερωμένη στο όμορφο χωριό τη Ζίτσα ,που είναι και το χωριό μου. Εντυπωσιάστηκα από το όλο το θέμα και τη περιήγηση όσο και με τη μουσική και τα λόγια.

Αναρωτήθηκα αν μπορώ να έχω ένα αντίγραφο από την εκπομπή αυτή ,θα με χαροποιήσει αφάνταστα. Θα το ήθελα πολύ να το είχα στη συλλογή μου για το χωριό κάτι τέτοιο...!!

Θα χαρώ παρά πολύ να έχω νέα σας ελπίζω να είναι ευχάριστα και ότι θα καταφέρετε να μου δώσετε ένα αντίγραφο.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλές γιορτές και καλή χρονιά!!!

ΤΚ

 

ΚΤ

KAΛΗΜΕΡΑ. ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΣΤΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΑΣ. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΥΓΚΙΝΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΡΙΖΕΣ ΑΠΟ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ.


Ν

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΑΝ ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΟΥ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗ.

 

Ευχαριστούμε για την αναφορά σας που κάνατε μέσα από την εκπομπή σας για τη Δρόπολη . Παρακολουθώ όλες τις εκπομπές σας.

 

ΣΜ

Συγχαρητήρια για τις εκπομπές σου! Ειδικά η τελευταία σου αναφορά στο Συρράκο ήταν εκπληκτική. Το μεράκι και η αγάπη σου για το χωριό μας είναι ένας πολύ καλός φάρος και για τα νεότερα παιδιά μας. Να σαι πάντα καλά και ο Θεός να σου δίνει δύναμη να συνεχίζεις.

 

ΧΤ

Θα ήθελα να σε συγχαρώ για την ωραία εκπομπή σου και για τα ωραία θέματα σου που τόσα χρόνια τώρα βλέπουμε χάρη σε εσένα και, θα ήθελα να σε ρωτήσω το τραγούδι του σήματος της εκπομπής που θα μπορούσα να το βρω. Σου εύχομαι να συνεχίσεις με την ίδια δύναμη και όρεξη και για τα υπόλοιπα χρόνια