ΕΝ ΧΟΡΩ, 10η ΠΕΡΙΟΔΟΣ (2009- 10)

«Εν Χορώ» με το Γρηγόρη Καψάλη
Από τον Ελαφότοπο στην Ιστορία της ελληνικής μουσικής

Την 10η χρονιά της συνεχίζει η τηλεοπτική παραγωγή «Εν Χορώ», μια εκπομπή για την Ήπειρο, την Παράδοση και τον Πολιτισμό.
Η επομένη εκπομπή είναι αφιερωμένη σε έναν από τους μεγαλύτερους παραδοσιακούς οργανοπαίχτες της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης.
Του δεξιοτέχνη του κλαρίνου Γρηγόρη Καψάλη.  
Σε μια ωραία συνάντηση στον τόπο γέννησής του, τον Ελαφότοπο (Τσερβάρι) Ζαγορίου, σε μια καταγραφή με ιδιαίτερη σημασία, αφού κατατίθενται σημαντικά στοιχεία του μουσικού γίγνεσθαι του περασμένου αιώνα, ο ίδιος ξετυλίγει το νήμα της καλλιτεχνικής του πορείας από τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, την κατοχή, το μεγάλο «καλλιτεχνικό σχολείο» στο Αγρίνιο- σταθμό στη ζωή του- τα θρυλικά «Τακούτσια», τα ζαγορίσια τραγούδια και πανηγύρια, το τοπικό ρεπερτόριο, το μουσικό κέντρο των Ιωαννίνων των περασμένων δεκαετιών, τη Θεσσαλονίκη, τα μεγάλα ονόματα που συνεργάστηκε και γνώρισε ως την ώρα που τον υποδέχτηκε το Μέγαρο Μουσικής, ο Λυκαβηττός κ.α.
Παράλληλα μιλά για τη σημασία της αγάπης του κόσμου προς το πρόσωπό του και την αναγνώριση των ανθρώπων της Παράδοσης στο έργο του.
Πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό συνοδεύει την παρουσίαση και ολοκληρώνει τη εικόνα του μεγάλου καλλιτέχνη, ενώ ένα γνήσιο ζαγορίσιο γλέντι στήνεται στο όμορφο ζαγοροχώρι, με την συντροφιά του τραγουδιστή Γιάννη Παπακώστα, μουσικών και κατοίκων.
Το πρώτο μέρος του αφιερώματος θα μεταδοθεί την Παρασκευή 14 Μαΐου στις 10 το βράδυ από τον τηλεοπτικό σταθμό «Ήπειρος TV1» (επανάληψη την Κυριακή 16 Μαΐου, 3 μμ) και το δεύτερο την επόμενη Παρασκευή 20 Μαΐου στις 10 μμ.
Ο διαδικτυακός τόπος της εκπομπής είναι www.enxoro.gr και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της [email protected] .
Υπεύθυνοι παραγωγής είναι οι: Ηλίας Γκαρτζονίκας (επιμέλεια- παρουσίαση- μοντάζ) και Δημήτρης Γκαρτζονίκας (επιμέλεια- κάμερα)